Hand som håller i en smartphone framför ett husGenom Boappa kan bostadsrättsföreningar och samfälligheter kommunicera med sina medlemmar på ett enkelt sätt. Nu tar Boappa in kapital för att utveckla sin tjänst. Foto: Haywiremedia/Shutterstock.com

Banknyheter

Den svenska bostadsappen Boappa tar in fyra miljoner kronor för att digitalisera sina tjänster för bostadsrättsföreningar. Riskkapitalet ska gå till att investera i ett marknadsteam och för att hitta intäkter, rapporterar Breakit.

Appen Boappa används av bostadsrättsföreningar och samfälligheter så att de kan kommunicera med sina medlemmar och sprida viktig information. Nu vill man hitta intäkter och investera i ett marknadsteam för att driva Boappa framåt och tar därför in fyra miljoner kronor i riskkapital.
I dag är över 1 500 samfällighetsföreningar och bostadsrättsföreningar uppkopplade via appen och kan kommunicera med sina medlemmar.

Lättare att kommunicera med sina medlemmar genom appen

Enligt Boappas vd, Mats Isenberg, råder det ingen tvekan om att människor vill känna samhörighet och ha ett umgänge med andra. Dock är vi alldeles för blyga vilket har lett till att det skapats massor av appar för vänskap, dejting eller andra former av nätverk. Men man kan ändå se en tydlig trend och nu blir det tack vare tekniken lättare att byta kunskap med varandra eller skapa nya möten.

Förutom att kommunicera genom appen kan man även använda den för att köpa produkter eller tjänster som till exempel att beställa hämtning av sopor.

Erfarna investerare går in med kapital

De investerare som har gått in med kapital är bland annat Slättös vd, Johan Karlsson, Ryska postens grundare, Daniel Pilotti, EQT Digitals managing director Carl-Magnus Hallberg och Scandinavian Homes grundare Jesper Laursen.

Boappa underlättar vardagen

Enligt Jesper Laursen förenar och förenklar Boappa vardagen och han är absolut säker på att det är något som alltid kommer att vara viktigt. För Jesper är det viktigt att kunna lägga tid på de man bryr sig om och det man tycker om speciellt under intensiva vardagar.

Enligt Boappas årsredovisning för 2018 redovisade bolaget en nettoomsättning på 38 000 kronor och ett minusresultat som uppgick till 860 000 kronor.