kvinna tittar på ett rum genom sin mobiltelefonBostadstjänsten Habity är nu godkänd leverantör av betaltjänster. Foto: Andy Dean Photography/Shutterstock.com

Regleringar

Bostadsappen Habity som grundades av Fredrik Rimmius och Marcus Abler under 2017, är tänkt att revolutionera bostadsmarknaden. Appen har nu blivit godkänd av Finansinspektionen som leverantör av betaltjänster skriver Breakit.se

Finansinspektionen godkänner nu Habity som leverantör av betaltjänster. Målsättningen för bolaget har varit att täcka hela bostadsmarknaden och alla tjänster kopplade till den.
Under hösten 2018 tog man in ett riskkapital från Schibsted på 8 miljoner kronor för att utveckla appen Habity. De investerare som funnits med sedan tidigare är Tony Högqvist, kreativ chef på Airbnb och Ted Persson från EQT.

Habitys team har vuxit snabbt

Nu har Finansinspektionen godkänt bostadsappen Habity, som grundades 2017 av Fredrik Rimmius och Marcus Abler, som leverantör av betaltjänster. Samtidigt plockas utvecklarna Linus Harling och Johan Wirén in från Klarna.
På väldigt kort tid har bolaget har vuxit från två till nio personer och enligt Marcus Abler har man skapat ett grymt team.

Habity ska vara en tjänst för allt som rör bostaden

Med Habity får bostaden en allt-i-allo-tjänst. I dagsläget kan användaren få en överblick över sin bostads alla kostnader genom att koppla upp appen mot sin bank. I Habity kan man också se vilka bostäder som är ute till försäljning, få försäljningsstatistik samt lägga upp egna bilder på sin bostad om man går i försäljningstankar. Vidare kan man boka upp olika tjänster som städhjälp, fönsterputsning och flytthjälp via en digital assistent.

Appen ska förenkla sökandet av det hem man vill köpa men som inte finns till salu

Marcus Adler tycker att fastighetsbranschen, som är en av världens största, har blivit eftersatt i digitaliseringen. Idag finns 5,5 miljoner bostäder registrerade i appen och en digital brevlåda som de byggt till. Vidare säger Adler att man ska kunna knacka på dörren till ett hus digitalt om man hittar en bostad som man är intresserad av att köpa men som inte ligger ute till försäljning.
Grundarna fick idén till appen när en pappa till en kompis letade efter en hästgård att köpa på Gotland. Han kunde inte hitta någon hästgård till salu på distans vilket gjorde att han åkte över till ön och knackade dörr. Vilket visade att det fanns flera gårdsägare som kunde tänka sig att sälja sin hästgård till rätt pris.

Hemlighetsfulla kring hur tillståndet för betaltjänster kommer att användas

Hur Habity framöver kommer använda tillståndet för betaltjänster är något Abler är hemlighetsfull om. Eftersom Fredrik Rimmius, medgrundare till Habity, var med och byggde Klarnas checkout är man inte helt ute och cyklar om man spekulerar i att det finns planer för någon form av betallösning.
Enligt Adler måste man kunna stå på egna ben om man vill verka i den här sektorn och då måste appen byggas upp utifrån dit de är på väg.