Foto: Pressbild

Bostadsmarknaden

Med karttillgången direkt i mobilen har den nya trenden inom mäklarvärlden blivit att slopa ”Till salu”-skyltarna.  Ett fenomen som Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Hammarbyhöjden var först med.

Det var under förra veckan som Svensk Fastighetsförmedling rapporterade om den nya mäklartrenden. Med Hammarbyhöjdens kontor i täten har allt fler mäklare valt att slopa den utdaterade ”Till salu”-skylten.

Skylttrenden ska bidra till en renare boendemiljö

Initiativet startades av Suzanne Frejvall som är ägare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Hammarbyhöjden.
Att ta bort mäklarnas ”Till salu”-skyltar är ett initiativ som hon startade för närmare ett år sedan och som har resulterat i positiva reaktioner från både kunder och branschkollegor som valt att följa Frejvalls exempel.
Enligt Suzanne Frejvall grundar sig den positiva responsen i att skyltarna inte längre bidrar lika mycket till nedskräpningen i området. Det innebär en positiv förändring jämfört med tidigare då skyltarna ofta blåste bort och hamnade i buskar och diken.

Borttagandet av skyltarna visar på att tiderna förändras

Att skyltarna nu slopas är ett tydligt tecken på att tiderna förändras och att det nu är dags att införa nya rutiner inom mäklarbranschen.
Tjänsterna bör hela tiden uppdateras för att täcka kundernas behov, så även när det kommer till arbetssätt och rutiner på Svensk Fastighetsförmedling menar Suzanne Frejvall.
Hon uppskattar att flera andra mäklare följer hennes exempel och hoppas att deras kunder ska märka att de anslutande områdenas boendemiljöer kommer att påverkas positivt.