Lånekoll satsar på att bli den största plattformen för bolån. I dag samarbetar Lånekoll med fyra banker som erbjuder bolån, och efter sommaren planerar de att skriva avtal med en femte bank. Foto: godshutter/Shutterstock.com
Låneförmedlaren Consector byter namn till Lånekoll. Samtidigt vässar de tekniken för att bli den största plattformen i Sverige på att hitta och omförhandla bolån, skriver Di Digital.
Consector byter namn till Lånekoll. Varumärket Lånekoll som har funnits sedan 2017 och varit en sidotjänst tar nu över helt. Samtidigt uppgraderas tjänsten på flera olika sätt. Användarna kommer till en början att kunna hitta, jämföra och omförhandla bolån med de fyra långivare som som Lånekoll samarbetar med.
Först med en plattform för alla lån
Consector var först ut i Sverige med att förmedla bolån, blancolån och kreditkort på en och samma plattform. Sedan bolaget startades 2014 har de hjälpt kunder att jämföra långivarnas lånevillkor. 2017 lanserade Consector appen Lånekoll som i dag har över 10 000 användare, och antalet bolånekunder ökar ständigt.
Samarbetar med fyra banker som erbjuder bolån
Grundaren och vd:n, Pontus Holgersson, säger att de vill hjälpa kunderna att hitta långivaren med bäst villkor utifrån deras egna förutsättningar som inkomst och kreditvärdighet. Den billigaste bolåneräntan som Lånekoll kan erbjuda nu genom deras samarbetspartner SBAB är 1,24 procent.
I dag har Lånekoll partneravtal med fyra banker: SBAB, Bluestep Bank, Skandiabanken och Nordax Bank. Efter sommaren kommer Lånekoll knyta till sig ytterligare en bank. Samtidigt kommer de att utveckla tjänsten så att användarna ska kunna få sin bostad värderad samt bevaka räntan och omförhandla sina lån stegvis.
Tar in kapital för att utveckla tjänsten
Sedan tidigare hjälper Lånekoll sina användare att bevaka sina privatlån och kreditkort och att hitta bättre villkor. Redan i dag har Lånekoll partneravtal med ett 30-tal långivare och kreditmarknadsbolag.
Under förra året växte omsättningen med 47 procent till 52 miljoner kronor och rörelseresultatet landade på 2,5 miljoner kronor. Nu siktar man på att ta in cirka 50 miljoner i riskkapital under de kommande månaderna för att utveckla tjänsten. Liv- och sakförsäkringsförmedlaren Max Matthiessen äger lite mer än hälften av bolaget och väntas gå in med en stor del av kapitalet. Men man har även siktet inställt på att ta in nya delägare.